Plannen voor de zomervakantie

De zomervakantie is begonnen. Voor de kids dan. Voor ons betekent dat dan 6 weken fulltime de kids thuis. Druk, maar wel heel gezellig. Ondanks onze lange en verre reis, hebben we nog wel behoefte aan wat vakantie. Die vrije tijd kunnen we mooi gebruiken om nog wat dingetjes uit te zoeken, boeken te lezen en weer eens lange gesprekken te voeren over onze toekomstplannen (en -planning).

Onze plannen voor de zomervakantie; debudgetman.nl

Vakantie

Het klinkt echt een beetje gek, maar na drie maanden Suriname zijn we toch toe aan vakantie 🙂 En dat komt niet door Suriname, maar meer door de manier waarop we onze tijd daar hebben doorgebracht. We wilden een goed beeld krijgen van het dagelijks leven daar (en de kosten ervan). Daarom hebben we er ook geen grote zomervakantie van gemaakt. En voor mij is vakantie: een tijdje geen vast dagelijks schema, maar de dag zonder al teveel planning voorbij laten gaan. Dat gaan we in de komende periode nog ergens inplannen. Reisdoel en -duur zijn nog onbekend. Het zal wel iets “last-minute-achtigs” worden (bestaat dat eigenlijk in het hoogseizoen?)

Uitzoekwerk

In mijn vorige blog heb ik al iets geschreven over mijn zoektocht naar dividendfondsen/aandelen. Daar wil ik me wat verder in verdiepen. Ik ben niet overtuigd dat losse aandelen het goede antwoord zijn, maar… ik heb ook nog geen indexfonds gevonden die aan de eisen voldoet. Hier en daar een beetje lezen en speuren op het net.

Mevrouw de B. heeft haar blog kortgeleden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is daarmee officieel zelfstandige geworden. Ter voorbereiding op onze verhuizing naar het buitenland, wil ik ook daarover nog wat financiële en fiscale zaken uitzoeken.

Leesvoer

Ik heb hieronder een lijstje met boeken die ik nog wil (uit)lezen. In sommige boeken (sorry Thomas P.) ben ik al twee keer opnieuw begonnen tijdens vorige zomervakanties, maar het moet er nu ook maar een keer van komen.

En voor de rest..

Voor de rest hebben we thuis nog veel te bespreken. Om onze verhuisplannen niet bij plannen te laten, moet er toch een soort planning komen. We lopen anders het risico dat het bij een goed idee blijft. En we willen over een jaar of 2 toch echt richting SU. Daarbij gaat het om veel meer dan alleen een degelijk financieel plan maken. We nemen een paar jonge kinderen mee en willen daarom goed voorbereid zijn. Genoeg om over na te denken en over te praten, lijkt me.

Fijne vakantie!

Meer lezen?

Dit keer een rijtje collega bloggers. Er zijn veel interessante financiële blogs en deze kan ik zeker aanraden. Volgende keer nog een rijtje met andere bloggers:

  • Geldnerd.nl Een van de goeroe’s van het financiële bloggen 😉
  • Finance monkey  Een openhartige blog over persoonlijke financiën
  • Project Lonica heeft haar Amsterdamse leven & appartement al ingeruild voor een leven op het Spaanse platteland
  • Zuinigaan.blogspot.com blogt vooral over onderwerpen die met besparen te maken hebben, waar ik niet over schrijf

2 gedachten over “Plannen voor de zomervakantie”

  1. Hai, ik heb nog een leestip voor je. Revolutie door schuld, van Rein de Vries.

    Citaat over de inhoud: ‘ Stap voor stap wordt duidelijk hoe geraffineerd onze maatschappij gedomineerd wordt door een kleine groep mensen. Wat zijn hun doelen? Hoe passen de huidige geopolitieke ontwikkelingen in de historie? Wat ligt er voor ons nog in het verschiet?’

    Grtjs, Astrid C.

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: