Over mij

3 min leestijd
Favicon DeBudgetman.nl; Beter omgaan met geld #over mij

We hebben allemaal veel dingen die ons bezig houden. Bijna iedereen lijkt een druk leven te leiden en alles kost tijd…en geld. Vooral de praktische zaken zijn duur: de huur of hypotheek, je zorgverzekering of de energierekening om er een paar te noemen. Niet iedereen vindt dat per se gezellige onderwerpen om je in te verdiepen.

Ik hou er van om zo min mogelijk geld uit te geven aan de ‘verplichte’ kosten in ons leven. Daarom zoek ik graag uit hoe ik dit zo voordelig mogelijk kan regelen zonder dat dit ten koste gaat van een comfortabel leven. Want met de verwarming uit en een dikke trui aan bespaar je een hoop geld, maar verandert leven in overleven. En dat kan altijd nog.

Ik vind het leuk om dingen met je te delen die ik heb uitgezocht over die praktische dingen in ons leven. Bezie de informatie in mijn blogs dus als suggesties en tips en niet als financieel advies.

Er bestaan al veel budgetblogs, met heel veel goede artikelen en tips. Ik richt me vooral op de praktische onderwerpen die gerelateerd zijn aan (het uitgeven van) geld. Ik kan niet zo goed koken, dus verwacht geen recepten over goedkoop koken met bietjes die een natuurlijke dood zijn gestorven. Wèl goedkoop, maar niet aan mij besteed.

Wat achtergrondinformatie over mij:

We zijn al een tijdje bezig om ons leven te versimpelen. Dat houdt het overzichtelijk en het kost ook minder. Ik ben van mening dat het leven niet bedoeld is om op kantoor door te brengen. Dat is bij mij nu nog wel het geval, maar daar komt binnenkort verandering in.

Op dit moment wonen we nog in Nederland. Maar we zijn ons aan het voorbereiden op een verhuizing naar de tropen. In 2018 hebben we als gezin tijdelijk in Suriname gewoond en dat is ons zo goed bevallen dat we er een aantal jaar gaan wonen. Waarom?

Het biedt ons de mogelijkheid om meer tijd met elkaar door te brengen. Doordat de kosten voor levensonderhoud lager zijn dan hier in Nederland, is het niet noodzakelijk om er hele dagen te werken. En dat geeft ons de mogelijkheid om tijd aan vrijwilligerswerk te besteden. Of we dat financieel volhouden totdat ik 69 ben en met pensioen kan, weet ik niet. Maar we hebben liever spijt dat het niet is gelukt, dan dat we het niet hebben geprobeerd.

Over mij in cijfers:

40+, 20+ getrouwd, 3 kids, voorlopig nog 0 miljoen op de bank (sponsors zijn welkom 🙂 ).

Disclaimer:

Ik geef geen financieel advies en ik ben ook geen financieel adviseur, maar mijn artikelen bevatten mijn eigen ervaringen of mening. Je blijft dus zelf verantwoordelijk voor datgene wat je doet met mijn advies of tips. De informatie is gebaseerd op mijn persoonlijke mening, is niet bedoeld als (beleggings-) advies, maar uitsluitend informatief.

%d bloggers liken dit: