Onze zomervakantieplannen voor dit jaar

4 min leestijd

We gaan helemaal los! Dat lijkt hier en daar wel de houding op dit moment. We schieten van ‘alles kan weer en alles is open’ naar nieuwe maatregelen. Ik word er inmiddels wel een klein beetje moe van, maar dat verandert niets aan de hele situatie. Natuurlijk beïnvloedt het wel onze zomervakantieplannen. Verre reizen zitten er niet in en emigreren voorlopig ook niet. Maar in de huidige situatie is er genoeg te doen in de komende zomerperiode. Nog 1 week en dan hebben we hier een huis vol kids/pubers die schoolvakantie hebben. Aan plannen geen gebrek.

Onze zomervakantieplannen voor dit jaar #reizen #vakantie #geldbesparen #DeBudgetman

Onze zomervakantieplannen

De plannen voor de komende weken is eigenlijk een beetje een verzameling van dingen die moeten en dingen die al een tijdje op het wensenlijstje staan. We hebben wel vakantieplannen, alleen de bestemming is nog afhankelijk van alle gedoe rond de oplopende besmettingen en het kleurtje dan Nederland op de kaart van Europa krijgt. Er liggen er nog wat klusjes in huis te wachten, boeken of artikelen die ik wil lezen en er is nog een lijstje binnenlandse bestemmingen die ik wil bezoeken.

Op reis

Het hoofdmenu van deze zomervakantie is toch onze zomervakantie. Op vakantie dus. Ik merk na een jaartje thuiswerken en thuisonderwijs dat we er wel aan toe zijn om even weg te gaan. En we hebben een bestemming gevonden en geboekt in het land waar ze onwijs goed stokbroden bakken en kunnen staken Frankrijk. Alles onder voorbehoud uiteraard; met wat rode vlekken op de kaart kan het zo maar Franeker worden. Maar dat is ook prima. Deze tijd leert ook om te genieten van de omgeving dichtbij.

Na het nodige lobbywerk van de kids gaan we dit jaar kamperen. En dan bedoel ik: met tent en alle bijbehorende ‘noodzakelijkheden.’ Man, wat heb je dan eigenlijk veel spullen nodig! Onze kampeervakanties bestonden voorheen uit een paar rolkoffertjes met zomerkleding en een beetje boodschappen/kookspullen. We maakten vaak gebruik van vakantiehuisjes of stacaravans. Maar nu heel Europa met de auto op vakantie gaat, waren we gewoon te laat met boeken. En ‘het is leuk voor de kinderen.’ Volgens mij is dat ook echt zo. Ik heb in mijn jeugd altijd gekampeerd en dat waren heerlijke vakanties. Er is me alleen bijgebleven dat je na thuiskomst en wanneer alles uiteindelijk schoon is opgeborgen, ongeveer weer aan vakantie toe bent.
Maar dat mag de pret dit jaar niet drukken.

Via Marktplaats een tent gescoord, bij een hele grote Franse kampeerwinkel nog wat accessoires gekocht en de rest zien we daar wel. Ik heb er zin in.

Beetje klussen

Het is tijdens de zomerperiode veel rustiger op m’n werk. Een paar extra verlofdagen bieden dan ook de mogelijkheid om weer wat onderhoud aan ons huis te doen. Het oudje is nu 92 jaar en dat vraagt om jaarlijks onderhoud. Binnenkort laten we nog wat groot onderhoud aan de kozijnen doen. Maar de komende weken wordt het vooral wat schilderwerk (binnen/buiten) en er moeten wat dingen worden vervangen. De slaapkamers van de jongste kids worden enthousiast gebruikt om te spelen en dan gaat er weleens iets kapot. Zo gaan we bijvoorbeeld weer wat nieuwe rol gordijnen ophangen en er moeten weer andere kleurtjes op de muur.

En een beetje lezen

Bij het maken van zomervakantieplannen hoort ook een leeslijstje. Tijdschriften, artikelen en boeken waar ik nog niet aan ben toegekomen. Een van die boeken voor dit jaar is zeker het boek van Lonneke ‘Het leven is te kort om op kantoor te zitten.’ Zij is een van mijn collega-bloggers die het plan om haar leven radicaal anders in te richten, ook echt heeft uitgevoerd. Lees hier enkele recensies, of bestel direct een van de laatste exemplaren.

Verder wil ik nog een keer beginnen aan de ‘nieuwe’ Piketty. Hoewel, het eerste boek was erg goed geschreven en interessant om te lezen maar las niet als een spannend jongensboek. Ik heb het boek dan ook nog niet besteld.

Verdere plannen

Wanneer de mogelijkheden om naar Frankrijk te reizen sneuvelen door beperkende maatregelen, dan hebben we nog een lijstje met Nederlandse reisbestemmingen achter de hand. Voorlopig bereiden we ons voor om achter de file aan Frankrijk in te rijden en intussen wat klusjes in huis aan te pakken.

Heb jij al plannen voor deze zomer?

Wil je meer lezen?

7 gedachten over “Onze zomervakantieplannen voor dit jaar”

 1. Klinkt goed, je kunt hoe dan ook naar Frankrijk, er ligt ook een Frankrijk bij Harderwijk, ben ik wel eens lang gereden XD Zelf heb ik een jaar geleden al een huisje geboekt, lekker 2 weekjes er tussenuit in Overijssel, maar wel pas begin oktober. Eerst in september de tuin renovatie (voor en achter). Daar was nog niks aan gebeurt sinds ik er woon, dus hoog tijd voor!

  Beantwoorden
  • Ha ha, bedankt voor de tip. Ik betwijfel alleen of ik m’n kinderen erg blij maak met een wijk in Harderwijk.
   Succes met de tuin!

   Beantwoorden
 2. Als het toch Franeker wordt: het planetarium! Werelderfgoed, zeer de moeite waard. En op een half uurtje rijden van de mummies. Wereldberoemde onbekende Nederlanders!
  Ik wens jullie goed weer en veel ontspanning, waar dan ook.
  (wij zijn dit jaar thuisgebleven en hebben ons beter vermaakt dan we verwachtten!)

  Beantwoorden
 3. We hebben een jaar geleden al een huisje geboekt op 1km van de Duitse grens. Zo voelt het wellicht soms als het buitenland. En als we dan vrij Duitsland in kunnen is dat meegenomen.

  Beantwoorden

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.