Abonnementen oversluiten: een snelle manier om geld te besparen

3 min leestijd

Abonnementen maken het mogelijk om je leven van alle gemakken te voorzien. Of het nu gaat om een doos boodschappen inclusief menu’s of een doos kleding met bijpassende schoenen; vrijwel alles is in abonnementsvorm te krijgen. In een eerder artikel heb ik dat al eens duur gemak genoemd. Het gemak weegt in veel gevallen niet op tegen de kosten. Maar sommige zaken zijn alleen als abonnement te krijgen. Dan kan het geen kwaad om bijvoorbeeld een keer per jaar naar de kosten te kijken. Abonnementen oversluiten kan een gemakkelijke manier zijn om geld te besparen.

Abonnementen oversluiten: een snelle manier om geld te besparen #geldbesparen #geld #besparen #DeBudgetman

‘Noodzakelijke’ abonnementen oversluiten

Natuurlijk bepaal je zelf zelf wat noodzakelijk is en wat niet. Maar een aantal zaken zijn eigenlijk alleen voordelig als abonnement te krijgen. Denk maar aan je telefoonabonnement. Prepaid kan ook, maar dat is in veel gevallen duurder dan een goedkoop abonnement. En sommige diensten komen uitsluitend in de vorm van een jaarcontract, zoals internet of tv.

Wij hebben hier thuis niet zo veel abonnementen. Maar de volgende paar vallen in de categorie noodzakelijk.

TV en Internet

Internet is in deze tijd van thuiswerken ongeveer onmisbaar geworden. Zeker nu we ook drie thuiswonende studenten hebben van 6, 10 en 13 jaar. En wanneer we met 5 personen tegelijk online zijn, dan is er ook een redelijk snelle verbinding nodig.

We hebben nu een alles-in-1 pakket via de kabel en dat bevalt op zich prima. Alleen stijgt de prijs ieder jaar vrolijk door. Het wordt daarom tijd voor een nieuw tv abonnement met internet. De vaste telefoonlijn hebben we een paar jaar geleden al weggedaan, dus die hebben we niet nodig. Gelukkig is er steeds meer concurrentie en dat is goed voor de prijs.

Telefoon

We hebben drie telefoonabonnementen. Uiteraard mijn partner en ik, maar de puber in huis heeft er inmiddels ook een. De wensen verschillen een beetje (pubers gebruiken blijkbaar alleen data en nauwelijks belminuten), maar ieder abonnement kan maandelijks worden beëindigd.

Dat is niet de voordeligste vorm van een telefoonabonnement, maar sluit wel het beste aan bij onze wensen. Zodra deze Corona-tijd achter ons ligt, willen we nog steeds naar het buitenland verhuizen. En dan heb ik niets aan een abonnement dat nog 11 maanden doorloopt.
Dit gemak kost ons een paar euro extra per maand. En natuurlijk weet ik achteraf pas of ik er echt geld mee heb bespaard. Toch blijft dit voor mij de beste keuze, omdat ik bij vertrek zo laag mogelijke maandelijkse kosten wil hebben. Die mogelijkheid ‘koop’ ik, door te kiezen voor een iets duurder abonnement. Deze abonnementen oversluiten kan trouwens maandelijks; dus ik kijk geregeld of een van de providers toevallig een leuke aanbieding heeft.

Abonnementen als lokkertjes

Aan het begin van het nieuwe jaar wordt er weer stevig ingespeeld op alle goede voornemens. Zo is er voor ieder kilootje wel een sportschool die een jaarabonnement aanbiedt. In de praktijk blijkt lang niet iedereen sporten in een sportschool leuk te vinden of vol te houden. Vergeet niet om het abonnement op tijd op te zeggen, wanneer blijkt dat je niet zo’n sporter bent.

En soms vervalt de noodzaak voor een abonnement. Je zou de wegenwacht kunnen vervangen voor een goede auto. En mocht je dan een keer langs de kant komen te staan, dan is lid worden altijd nog een optie. Er zijn overigens ook partijen die zonder abonnement hulp bieden bij pech onderweg. Ik heb zelf voor de optie van een betrouwbare auto gekozen; dat heeft me inmiddels 27 jaar lidmaatschapskosten bespaard.

Kijk jij weleens kritisch of je abonnementen oversluiten voordelig is?

Wil je meer lezen?

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.