Zo begin je goedkoop een eigen webshop

3 min leestijd

Tegenwoordig kan iedereen een eigen webwinkel starten. Beginnen kan heel snel, meestal heb je ook geen diploma’s nodig en een eenvoudige webshop staat zo online. Steeds meer mensen shoppen online en dat biedt volop kansen om een webshop te beginnen. De opstartkosten zijn laag en met hedendaagse platformen is er weinig kennis nodig. Maar hoe start je dan een webshop? En hoe doe je dit zo goedkoop mogelijk? In dit artikel lees je hier alles over!

Zo begin je goedkoop een eigen webshop #geldverdienen #besparen #DeBudgetman

Soorten webwinkels

Als je een webshop wilt starten, dien je van te voren na te denken over welk type webwinkel voor jou het meest geschikt is. Hieronder worden kort twee verschillende webwinkels beschreven.

Webwinkel met eigen voorraad

Het meest voorkomende type webshop is een webwinkel met eigen voorraad. Met je eigen voorraad ben je zelf verantwoordelijk voor de in- en verkoop van je producten. Ook zorg je hier zelf voor de verzending van je producten en retouren.

Dropshipping

Dropshipping is een populaire manier van verkopen. Met dropshipping heb je geen eigen voorraad en dit bespaart je dus weer opstartkosten. Zodra je een bestelling krijgt, plaats je die door bij je leverancier. Deze stuurt de producten vervolgens rechtstreeks naar de klant. Voordelen hiervan zijn dat je zelf geen spullen hoeft te kopen en op te slaan.

Webshop aanmaken

Veel eigenaren van een webshop beginnen hobbymatig of naast hun baan met een webwinkel vanuit huis. Zolang het als hobby begint wil je natuurlijk goedkoop een webshop aanmaken. Tegenwoordig zijn er veel platformen die je hierbij helpen. Maar welke is het best? Hieronder een rijtje met favorieten.

Shopify

Met Shopify kun je gemakkelijk en snel een webshop bouwen. Op Shopify kun je met je eigen volledig aanpasbare website een merk opbouwen dat helemaal bij je past, en een online aanwezigheid die je klanten echt aanspreekt. Je hebt keuze uit veel gratis ontwerp thema’s en kunt hier gemakkelijk unieke producten en teksten aan toevoegen. Daarnaast kun je uit meer dan 8.000 apps kiezen om je webshop uniek te maken. Voor het basis Shopify account, dat perfect is voor nieuwe e-commerce-bedrijven met incidentele verkoop, betaal je €21 per maand.

Wix

Ontwerp en maak je eigen websites in hoge kwaliteit met Wix. Alles is mogelijk met de websitebouwer van Wix. Je ontvangt een speciaal voor jou ontworpen gratis website met Wix Artificial Design Intelligence of ga zelf aan de slag met Wix Editor. Het goedkoopste account is €5,50 per maand. Hiermee kun je een basis voor je site leggen en heb je Wix advertenties. Wil je geen advertenties? Dan kun je voor €10,- per maand het combo account aanschaffen.

Youvia

Youvia bouwt betaalbare, betrouwbare en zoekmachine geoptimaliseerde websites en webshop voor kleine ondernemers. De webshops worden geheel in jouw stijl opgeleverd en zijn AVG-proof. De webshops van Youvia zijn makkelijk te onderhouden via een CMS. Binnen twee weken heb je een professionele webshop, inclusief betalingssysteem live staan. De prijs van een Youvia webshop wordt berekend op basis van jouw wensen. Er zijn dus geen vaste prijzen waarmee je rekening kunt houden. Heb je toevallig al eens een webshop bij Youvia laten maken en kom je er nu achter dat een ander platform goedkoper is? Dan kun je Youvia opzeggen en voor een ander platform kiezen.

Er zijn genoeg platforms waarmee je jouw website goedkoop kunt bouwen. Ben je tot de conclusie gekomen dat je huidige platform minder goed werkt dan een van de bovenstaande platforms? Dan kun je jouw abonnementen opzeggen bij een hedendaagse opzegservice zoals Xpendy!

Een webshop kan zo een heel eenvoudige manier zijn om bijvoorbeeld wat bij te verdienen.

Wil je meer lezen?

1 gedachte over “Zo begin je goedkoop een eigen webshop”

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.