De Budgetman op tv

2 min leestijd

Soms krijg je van die onverwachte mailtjes. Dat was vorige week weer eens het geval. Aanvankelijk deed het onderwerp van de mail nog geen belletje rinkelen. Het ging over Next Level, een serie bij RTL-Z. De mail was geschreven uit naam van een niet onbekende presentatrice. In het kort komt het erop neer dat De Budgetman is uitgenodigd om mee te werken aan een aflevering uit de serie Next Level. Deze keer staat de serie in het teken van finance. Ik heb er heel even over na moeten denken of ik wel op tv wil.

De Budgetman op tv #media #finance #besparen #DeBudgetman

Wil ik wel op tv?

Kort samengevat: eigenlijk niet. Ik ben (nog) geen ondernemer en ook geen (zelfbenoemde) deskundige. Ik vind het echt leuk om financiële producten en diensten uit te zoeken en erover te schrijven, maar om dan direct op tv te komen, lijkt me niks. En verder heb ik er een paar jaar geleden bewust voor gekozen om anoniem te bloggen. Daarbij merk ik dat ik wat moeite heb met allerlei ‘deskundigen’ die geregeld in de media verschijnen. Er bekruipt me geregeld het gevoel dat Marco van Basten beleggingsadvies geeft. En ik word ook een beetje moe van al die programma’s met BN’ers die niemand kent. Dus ik ga mezelf zeker niet in dat rijtje plaatsen.

Begrijp me goed: iedereen mag daar zelf een keuze in maken. Ik zie collega-bloggers met enige regelmaat in het nieuws verschijnen. En soms is dat echt leuk en onderhoudend om te lezen. Daarbij is het natuurlijk goed voor de bezoekersaantallen van de blog. Een aantal bloggers heeft ook echt wel bijzonder verhaal te vertellen. Zo is mr.FOB voor zover ik het weet de eerste die het Nederlandse publiek heeft laten kennismaken met het onderwerp financiële onafhankelijkheid. Terecht dat daar in de media aandacht voor is. Verder vind ik het verhaal van Lonneke echt leuk om te lezen. Daarin zijn veel dingen herkenbaar, omdat we zelf ook zo’n stap voorbereiden.

Ik heb dus vriendelijk bedankt voor de uitnodiging. Waarschijnlijk zou ik het prettiger vinden om aan een artikel in een tijdschrift mee te werken. Dat lijkt me wat minder ongemakkelijk dan met m’n gezicht op tv. Dan maar wat minder lezers voor mijn blog. Blij dat jij er bent 😉

Wil je meer lezen?

7 gedachten over “De Budgetman op tv”

  1. Ik heb ook eens meegewerkt aan een segment over FIRE op RTBF (openbare omroep van Franstalig België). Heeft eerlijk gezegd niet veel gedaan voor mijn blog. Maar het was leuk om toch eens mee te werken aan een productie en om te zien hoe ze werken.

    Beantwoorden
  2. Hoi, ik blog ook anoniem en begrijp je beslissing heel goed. Je blog lees ik graag en ook een interview met je zou ik beluisteren of lezen, en je blog blijf ik natuurlijk volgen!

    Beantwoorden

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.