Een jaartje bloggen

3 min leestijd

Deze week is het een jaartje geleden dat ik met bloggen startte. Ik ben niet zo van grote, algemene beschouwingen maar vind het wel aardig om even terug te kijken. De korte conclusie is dat ik een hoop heb geleerd: over financiële onderwerpen en over bloggen.

Een jaartje bloggen; DeBudgetman.nl

Ik ben vorig jaar vooral uit nieuwsgierigheid gestart met bloggen. Daar waar ik op mijn werk voornamelijk bezig ben met ‘management-dingetjes’ ervaar ik het bloggen vooral als creatief werk. En soms begint dat al met het zoeken naar een onderwerp. Dat kan soms een inhoudelijk onderwerp zijn, soms iets persoonlijks. Wanneer ik blogs van anderen volg, dan vind ik een combinatie van die twee leuk om te lezen. Een aantal van die bloggers vind je in mijn blogrol. Over blogrol gesproken, die zal ik eens aanpassen en er een live-feed van maken.

Over financiën

In het afgelopen jaar zijn er een aantal onderwerpen geweest die door financiële bloggers aandacht hebben gekregen. De term FIRE was bekend, maar daar is HOT bijgekomen; een doel dat voor velen makkelijker te realiseren is en dat ook verder gaat dan het verzamelen van genoeg geld.

Door het bloggen ben ik het financiële nieuws nog wat kritischer gaan volgen. Dan valt op dat berichtgeving nogal ongenuanceerd kan zijn. Zo kan ik me storen aan het paniekvoetbal rond de aflossingsvrije hypotheek. Eerst wordt jarenlang moeite gedaan om iedereen aan zo’n ding te helpen en dan is het ineens gevaarlijk. Begrijp me goed, je moet natuurlijk nadenken over de vraag of je je huis/hypotheek op lange termijn kunt blijven betalen. Maar een beetje genuanceerd graag.. In sommige berichten wordt net gedaan alsof de aflossingsvrije hypotheek de nieuwe Woekerpolis is.

Er zijn nog genoeg ontwikkelingen in de financiële wereld die onze portemonnee raken om nog een jaartje verder te bloggen.

Over bloggen

Na een jaartje bloggen heb ik 44.698 bezoekers gehad die in totaal 77.953 berichten hebben gelezen. Daar hoort wel een toelichting bij: twee berichten zijn opgepikt door Google en zijn verschenen in een nieuwsfeed. Het ging om een artikel over private lease (18.449 views), het andere artikel was over nut en noodzaak van verschillende spaarpotjes (5.270 views).

Het is voor mij een raadsel wat er nu voor heeft gezorgd dat zo’n bericht wordt opgepikt. Wel grappig om een keer mee te maken overigens…

Ik vind het leuk om reacties op artikelen te krijgen, waarbij ik hersenloze/onvriendelijke reacties hup…rechtstreeks weggooi! Aanvankelijk heb ik nog pogingen gedaan om dan een genuanceerd bericht terug te sturen, maar dat kost me onnodig energie. 99% van de reacties zijn overigens goed onderbouwt en zijn het ook weleens oneens met me. Bedankt, want ik weet het ook niet allemaal.

Plannen

Ik probeer om twee keer per week een blogje te schrijven. Dat lukt niet altijd, omdat ik nog geen echt vaste tijden heb om aan mijn blog te besteden.

Verder heb ik al aangegeven dat ik m’n blogrol wil verbeteren. Vanaf het moment dat ik vorig jaar startte met bloggen, hebben de blogrols van collega-bloggers geholpen om lezers te vinden. Bloggen is leuk om te doen; het wordt leuker wanneer je merkt dat je niet in het luchtledige schrijft. Had ik jullie daar al voor bedankt? Bij deze dan 😉

Wanneer ik nieuwe bloggers ‘ontdek’ dan zal ik die hier ook introduceren.

Ik ben met een training gestart om te ontdekken wat er verder mogelijk is met bloggen. Verdere grote blogplannen heb ik nog niet.

Meer lezen?

7 gedachten over “Een jaartje bloggen”

  1. Gefeliciteerd. Zelf ben ik ook alweer ruim een jaar bezig inmiddels. Het is vooral leuk, maar soms ook moeilijk om te doen vind ik. Vooral inspiratie vinden voor leuke berichten vind ik soms lastig. Succes in elk geval met je blog verder en vooral ook veel plezier 🙂

    Beantwoorden

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.