Je leningen oversluiten: zorg voor overzicht

2 min leestijd

In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens te maken met schulden. Iedere schuld is een lening, maar niet iedere lening heeft goede voorwaarden en een bescheiden rente. Vooral bij kortlopende leningen, zoals rood staan is sprake van ‘woekerrentes’. Je leningen oversluiten naar een nieuwe lening, kan veel geld besparen.

Je leningen oversluiten: zorg voor overzicht #geld #lenen #schulden #DeBudgetman

Creëer overzicht

Heb je bij meerdere financierders een lening? Maak het dan overzichtelijk en voeg het samen tot één grote lening. Financieel overzicht hebben is belangrijk. En dat overzicht blijft ook bestaan wanneer je het door bijvoorbeeld verlies van een baan rustiger aan moet doen met het aflossen van de lening. In dit soort situaties is het lastig dat je moet onderhandelen met meerdere financierders. Wanneer je het overzichtelijk maakt door leningen samen te voegen, dan onderhandel je maar met één financierder. Het is nu eenvoudiger dan ooit om je lening over te sluiten. Het overzicht houdt het eenvoudig.

Voordeel

Over het algemeen zijn kleine leningen het duurst. Vergelijk de rente van enkele honderden euro’s rood staan bij de bank met een lening van duizenden of tienduizenden euro’s voor bijvoorbeeld een caravan. Het verschil in het rentetarief is enorm; bij kleine leningen betaal je echt woekerrentes. Hoe zorg je voor besparingsvoordeel? Tel de uitstaande betaling op je creditcard plus die bankrekening die rood staat op bij de grote lening of leningen. Je sluit de volledige lening over; je betaalrekening staat niet meer rood en de creditcardmaatschappij heeft z’n geld. Daarmee ben je van de dure leningen af en je hebt één overzichtelijke, goedkopere lening. In overleg los je die lening af en wanneer het ooit nodig is, dan financier je bij. Het is dus één overzichtelijke, voordelige lening en het blijft één lening.
Je hebt één contactpersoon op één adres: overzichtelijk en voordelig. Je lening oversluiten heeft dus veel voordelen. Hoe pak je dat aan?

Leningen oversluiten

Wanneer je meerdere leningen hebt, meer overzicht wilt maar minder wil betalen (en wie wil dat nou niet), kijk dan voor een vrijblijvende offerte bijvoorbeeld op Leningen.nl. De site helpt je om overzicht te krijgen door de verschillende leningen op een rijtje te zetten. Het is niet uitzonderlijk als het voordeel van samenvoegen oploopt tot honderden euro’s per jaar. Zij zeggen je oude leningen op en voegen deze samen tot één voordelige, overzichtelijke lening. Ze nemen het werk echt uit handen. Makkelijker is het niet te maken. En de vele voordelen zijn voor jou.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Leningen.nl

Wil je meer lezen?


Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.