Snel geld verdienen? Dat kan!

4 min leestijd

Je kent het wel: ‘het zou deze maand wel even goed uitkomen om wat extra te verdienen’. Misschien zijn er wat rekeningen die liggen te wachten, of wil je gewoon je inkomen wat verhogen. Dat kan vrij eenvoudig. Verwacht hier geen ongeloofwaardige juichtips te lezen waarbij je binnen 5 minuten duizenden euro’s verdient, want dat bestaat niet. Hier volgen tips die echt werken en niet al teveel tijd kosten. Ik heb ze verdeeld in 3 categorieën. Snel geld verdienen door iets weg te doen, door iets te maken of iets te delen.

Snel geld verdienen? Dat kan! #geld #snel geld verdienen #DeBudgetman

Snel geld verdienen: iets wegdoen

  • Verkoop het via Marktplaats. Laten we makkelijk beginnen. Iedereen heeft in huis wel spullen liggen die je niet meer gebruikt. Het verdwijnt dan vaak in een kast en na een paar weken weet je niet eens meer dat je het hebt. De makkelijkste manier om wat te verdienen is je oude spullen te verkopen via Marktplaats. Zeker in een gezin met kids zijn er altijd wel dingen die beter een nieuwe bestemming kunnen krijgen en die ook nog geld waard zijn. Zo hebben we hier de Duplo-fase afgesloten en dat heeft een paar tientjes opgeleverd. Er zijn ook een aantal goede alternatieven voor Marktplaats. Daar lees je in dit artikel meer over.
  • Verkoop je oude smartphone of tablet. Wie heeft er geen oude smartphone ergens in een la liggen? Die is nog geld waard. En dat zou je ook via Marktplaats kunnen verkopen. Maar in de praktijk is dat echt een kopersmarkt vanwege het grote aanbod. Voor je oude smartphone, tablet of laptops is er een goed alternatief: rebuy.nl Je meld online aan wat je wilt verkopen en in welke staat het is. Vervolgens krijg je direct een prijsvoorstel. Onze oude iPad mini leverde nog ruim €80,- op.

Snel geld verdienen: iets maken

  • Begin een webshop. Er wordt in Nederland driftig geknutseld en geklust. En voor alles is een markt. Ben je heel creatief? Er zijn altijd mensen die jouw creaties ook mooi vinden. Jouw aanbod moet alleen de juiste kopers vinden. Ook daar biedt internet hulp. Kijk eens op Etsy. Dat is een soort Marktplaats voor creatievelingen. Er worden niet alleen spiegeltjes en kraaltjes te koop aangeboden, maar ook kleding, meubilair, gereedschappen en materialen. Het is heel eenvoudig om er zelf een webshop te starten en je zelfgemaakte spullen te verkopen.
  • Verkoop je producten via bol.com. Lees het geniale boekje dat heet ‘Geld verdienen via bol.com.’ Onder het motto ‘iedereen kan het, maar niet iedereen weet hoe’ wordt in een paar stappen uitgelegd hoe je verkoper wordt via Bol. Daar waar Etsy internationaal is, daar richt bol.com zich vooral op de Nederlandse en Belgische markt. Op die manier start je gemakkelijk met een eigen webshop.

Geld verdienen door iets te delen

  • Deel je spullen. Iedereen heeft wel iets wat anderen nodig hebben. En dat kan van alles zijn: deel je auto via Snappcar of deel je gereedschap of andere spullen via Peerby. Het werkt allemaal heel eenvoudig: maak een account aan, voer in wat je wilt verhuren en bepaal je prijs.
  • Deel je kennis of talenten. Spreek je een andere taal? Ben je goed in koken? Of vind je het leuk om teksten te schrijven? Ga dan aan de slag als vertaler, verkoop je eigen maaltijden via ThuisAfgehaald.nl, of schrijf je in als tekstschrijver. Echt, er zijn mensen die op zoek zijn naar jouw talent.
  • Begin een blog. Tot slot eentje uit de categorie ‘open deur‘: begin een blog. Wanneer je ergens goed in bent, ergens verstand van hebt of je vindt dat je goede ideeën hebt…schrijf het op! Schrijven kun je leren. Wanneer je die vaardigheid beheerst dan is met een blog eenvoudig geld te verdienen. En de meest eenvoudige manier is om samen te werken met Google. Dat gaat via Adsense. Daarna regelt Google dat er reclame op je blog wordt getoond. Jij bepaalt wat voor soort reclames je toestaat en hoeveel. De hoogte van die inkomsten wordt natuurlijk ook bepaald door de hoeveelheid bezoekers die je blogs lezen.

Geld verdienen door iets weg te doen, iets te maken of iets te delen. Het rijtje met ideeën is zeker niet volledig. Ben je opzoek naar andere mogelijkheden? Kijk dan bijvoorbeeld eens op gratis-geldverdienen.nl.  Ik hoop dat ik je een indruk heb gegeven van de mogelijkheden om op een gemakkelijke manier wat bij te verdienen. Rijk word je er misschien niet van, maar het zorgt wel voor een leuke aanvulling op je inkomen.

Heb jij een manier gevonden om wat bij te verdienen?

Meer lezen?

3 gedachten over “Snel geld verdienen? Dat kan!”

  1. Interessant artikel. Zelf werk ik als freelance online marketeer, maar heb ik ook twee blogs waar ik elke maand op een relatief eenvoudige manier geld mee verdien. Door in de avond te werken. Of het weekend.

    Beantwoorden

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.