Tips voor een goedkope vliegvakantie

4 min leestijd

De favoriete bezigheid van veel mensen: op vakantie gaan. Een vliegvakantie boeken is nogal eenvoudig; een echt voordelige vakantie vinden is een uitdaging. Hier volgen wat tips die je op weg kunnen helpen.

Tips voor een goedkope vliegvakantie. DeBudgetman.nl

 

Waar is het laagseizoen?

Wanneer je een voordelige vliegvakantie wilt boeken, dan probeer je natuurlijk zoveel mogelijk de schoolvakanties en het hoogseizoen te vermijden. Met schoolgaande kinderen wordt dat weer lastig, maar die reizigers hebben misschien wat aan deze tips. Maar de voordeligste reizen maak je toch buiten het hoogseizoen. Het voor- en najaar is het gebruikelijke laagseizoen. Maar om echt voordelig uit te zijn, moet het ook op je bestemming laagseizoen zijn. Dan is niet alleen de reis ernaartoe voordelig, maar ook verblijf daar. Dat vraagt wel een beetje uitzoekwerk.

Zo zijn wij een aantal keren in de regentijd in Azië geweest (juli-oktober).  En dat is echt heel goed te doen. Het weer is dan ongeveer iedere dag hetzelfde: wat bewolking, zonnetje en het dagelijkse regenbuitje. Net Nederland, maar dan 35 graden warm. Wanneer het begon te regenen, was dat voor ons het signaal om een restaurant/terras op te zoeken. Na een halfuurtje is het dan weer droog. Vluchten kosten ongeveer € 350,- (Bangkok) en eten kan op een markt al voor € 2,50 voor twee personen. Thuisblijven is duurder…

Goedkope tickets kom je onder andere tegen op de volgende sites:

Ticketspy.nl
Skyscanner.nl

Last minute boeken?

Last minutes bestaan niet meer.’ En voor een deel klopt dat wel. Daar waar je een aantal jaren geleden standaard voordeel had door last minute te boeken, lijkt dit in bepaalde boekingsperioden verdwenen te zijn. Natuurlijk zijn er op ieder moment van het jaar ‘last minutes’, maar in het hoogseizoen levert dit eigenlijk geen echt lage prijzen meer op.

Maar buiten het hoogseizoen is het nog steeds gemakkelijk om een echt interessante last minute vliegvakantie te vinden.

Een alternatief voor last minute boeken is overigens ‘first minute’ boeken. Wanneer je naar een specifieke bestemming wilt, dan kan het heel voordelig uitpakken door direct te boeken zodra de ticketprijzen bekend zijn.

Wees flexibel in je reisbestemming

Bij het boeken van een vliegvakantie helpt het wanneer je flexibel bent in je keuze voor een bestemming.  Kies bijvoorbeeld voor een continent als bestemming, in plaats van een specifieke stad. Bij reizen naar Azië komt Bangkok vaak als voordeligste bestemming naar voren. Vanuit Bangkok is het erg goedkoop om met lokale maatschappijen verder te vliegen. Vluchten naar Nairobi (Kenia) zijn weer veel voordeliger dan vluchten naar Arusha (Tanzania) en vanuit beide steden is een safari te boeken.

Ben je een beetje een reiziger? Zorg dat je je benodigde vaccinaties hebt en laat de ticketprijzen je reisdoel (voor een deel) bepalen.

Regel niet alles voor je vertrek

Reisorganisaties maken handig gebruik van onze wens ‘om met een gerust hart’ op vakantie te gaan. Daarom bieden ze de mogelijkheid om ongeveer iedere excursie, vlucht en overnachting vanaf de bank te plannen. Misschien geeft het je inderdaad een gevoel van zekerheid. Het is in ieder geval zeker dat je op die manier de hoofdprijs betaalt..

Laat het geregel juist op vakantie een beetje los. Je bespaart er ook nog eens geld mee. Er is echt altijd wel een slaapplaats te vinden (voor een last minute prijs) en tickets voor binnenlandse vluchten zijn heel voordelig gewoon op het vliegveld of via een app van de betreffende maatschappij te boeken.

Voor het vinden van accommodaties maak ik gebruik van de volgende sites:

Agoda.com (Azië)
Booking.com (Europa, maar tegenwoordig ook voor Azië)
Hotwire.com (Amerika)

De goedkoopste site bestaat niet; het blijft een kwestie van vergelijken.

Welke tips heb jij om voordelig te vliegen?

Meer besparingstips lezen?

2 gedachten over “Tips voor een goedkope vliegvakantie”

  1. Fijne tips om rekening mee te houden. Wij proberen nu we nog geen kinderen hebben vooral buiten het hoogseizoen op reis te gaan, dat levert voor ons de grootste besparing op.

    Beantwoorden

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.