Mijn thuiswerkplek bijwerken

3 min leestijd

Het hybride werken is ook op mijn werk de standaard geworden. Hoewel nog niet iedere leidinggevende overtuigd is van de voordelen, lijkt de trend onomkeerbaar. En wat mij betreft is een deel van de week thuiswerken echt een perfecte combinatie. Thuis rustig stukken lezen en schrijven en op het werk tijd om te overleggen, bij te praten en elkaar te ontmoeten. Hoewel ik van mijn werkgever naast een laptop ook een vergoeding voor een thuiswerkplek krijg, geef ik er zelf ook nog wat aan uit. Ik werk naast mijn zakelijke laptop ook graag nog ouderwets op een desktop. En die was echt aan vervanging toe.

Mn thuiswerkplek bijwerken #thuiswerken #besparen #DeBudgetman

Mijn thuiswerkplek..

.. is eigenlijk de kleinste slaapkamer in huis. Daarin past mijn zit sta bureau, met een paar boekenkasten en mijn privé pc dus. Ik vind het gewoon prettig om mijn zakelijke werk op m’n zakelijke laptop te houden en mijn privé zaken op mijn eigen systeem te hebben. Ik weet het: het klinkt verwend/ouderwets, maar zo werk ik nu eenmaal graag.

En die pc was ‘op.’ Het afgelopen jaar was er eigenlijk geen sprake meer van opstarten, maar van opstijgen. Na een moeizaam en tráááág proces, verscheen er beeld én geluid. De ventilatoren maakten het nodige lawaai terwijl de snelheid niet indrukwekkend was (voor de nerds onder ons: m’n pc was nog uitgerust met een AMD A8). Ik was dus wel keer toe aan een stille pc.

De nieuwe hardware

Tijd voor wat nieuws. Omdat ik mijn pc’s meestal lang gebruik, kijk ik graag naar systemen die je na een paar jaar nog wat kunt upgraden. En eigenlijk kies ik dan het liefst voor zelf bouwen (je weet wel, nerd..). Daarbij heeft de chipbakker AMD dan een beetje mijn voorkeur. En nu is er net een nieuwe generatie processoren uit van dat merk. Eigenlijk was ik van plan om het allernieuwste type processor aan te schaffen. Dan kan ik het systeem over een paar jaar nog wat updaten.

Maar de ‘oude’ generatie is nu wel erg goedkoop geworden. En omdat ik vooral gewoon Office gebruik, heb ik ook geen hele zware computer nodig. Na wat zoekwerk heb ik uiteindelijk voor het eerst een kant en klare pc gekocht. Gewoon van een bekend merk. Het is geen zakelijke of industrial pc, maar het is wel precies wat ik zocht. En dat voor een prijs waar ik normaal gesproken alleen een upgrade voor kan kopen.

Omdat dochter nummer 2 nog een extra beeldscherm nodig had voor haar thuiswerkplek, heb ik ergens ook nog een nieuw beeldscherm gekocht. En mijn ‘oude’ 21 inch scherm werkt nog prima in combinatie met haar Chromebook. Zo is ook haar thuiswerkplek weer bijgewerkt.

En nu draait er op mijn thuiswerkplek een fluisterstille Windows 11 pc met een Ryzen 5 (5600G) processor en 16 gb werkgeheugen. Ik kan weer even vooruit. Oh ja, de prijs: €450

Schaf jij nog weleens een pc aan, of gebruik je alleen nog een laptop of tablet?

Wil je meer lezen?

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.