Opgelicht..

4 min leestijd

Ik was op zoek naar zo’n pennetje voor m’n iPad. Omdat ik mijn tablet vorig jaar heb aangeschaft, werkt deze alleen met de eerste generatie Apple Pencil. Ik heb de aanschaf lang uitgesteld, want ik vind honderd euro voor een Pencil best veel geld. Ook omdat ik verwacht dat ik er niet iedere dag gebruik van ga maken. En daarom wil ik er niet teveel geld aan uitgeven. Op Marktplaats worden deze Pencils geregeld te koop aangeboden. Er zijn genoeg ‘Apple addicts’ die de allernieuwste versie van het merk willen hebben en hun oude versie willen verkopen. Er is dan ook een levendige handel in die producten. En meneer of mevrouw Kluijtmans had via Marktplaats zo’n Apple Pencil te koop..

Opgelicht #geld #marktplaats #DeBudgetman

Marktplaatshandel

We maken hier geregeld gebruik van Marktplaats en het is een prima manier om van spullen af te komen die je niet meer gebruikt. Er zijn ook goede alternatieven, maar Marktplaats blijft veruit de grootste.

Meestal kijk ik eerst een paar dagen rond voordat ik ga bieden. Ik hou de prijzen in de gaten en wil ook graag weten hoe snel goede aanbiedingen nu echt weg zijn. Ook in dit geval heb ik eerst wat rondgekeken. De prijzen schommelen rond de 50 tot 60 euro voor een Pencil die in goede staat is. Nieuwe exemplaren gaan voor ongeveer 70 tot 80 euro. Voor die prijs koop ik dan weer liever een nieuwe.

En ineens was daar de advertentie uit Helmond. Een advertentie waarin een Pencil werd aangeboden. In de tekst stond aangegeven dat het pennetje overbodig was geworden door de verkoop van de iPad en nauwelijks was gebruikt. Dat klinkt logisch. Het contact over de prijs en levering verliep vlot, dus tot zover was er niets aan de hand.

Ik probeer eigenlijk altijd om het product op te halen wanneer ik iets via Marktplaats koop. Maar het lijkt me wat overdreven om 150 kilometer te rijden voor zo iets simpels. Laat het dan maar opsturen. Nu check ik vaak een paar dingen voordat ik een deal sluit; je wilt immers niet worden opgelicht. Ik kijk altijd of ik de locatie kan zien waar de verkoper woont. Verder kijk ik hoe lang iemand actief is op Marktplaats. De andere gegevens waren geverifieerd en alles leek in orde.

Kluijtmans stelde voor om via een tikkie het bedrag inclusief verzendkosten te voldoen. En hij/zij zou de Pencil de volgende dag direct versturen. Ik heb nog heel even overwogen om van de ‘Gelijk Oversteken Service‘ gebruik te maken. Maar: dat had ik nog nooit gedaan, ik wist niet hoe het werkte en het is tot nu toe altijd goed gegaan…

Opgelicht

Inderdaad, tot nu toe. Ik werd vanmorgen vrij snel wakker toen ik een mailtje las dat binnen was gekomen. Niet van TNT post met een melding dat er een pakketje onderweg was, maar van Marktplaats. “Waarschuwing met betrekking tot jouw recente bieding of reactie”. Marktplaats heeft het vermoeden dat het om een frauduleuze advertentie gaat en heeft het account en de advertenties van verkoper verwijderd. Ik ben gewoon opgelicht! Lekker dan..

Ik heb direct geprobeerd om contact te krijgen met de verkoper, maar geen reactie. Ook nog even gekeken of ik achter de naam van de rekeninghouder kon komen, maar ook dat leverde niets op. Er lijkt niets anders op te zitten dan aangifte doen, hoewel ik dat voor die paar tientjes ook weer nauwelijks de moeite vind. Ik weet ook wel dat wanneer iedereen er zo over denkt dat dit soort typetjes nooit worden gepakt. Maar ik weet nog niet of ik er, na het typen van dit blogje, nog veel energie in wil stoppen.

En die Pencil? Die heb ik vanmiddag in de stad opgehaald. Gewoon een nieuwe. Als klant van de ING krijg je via de rentepuntenwinkel nog wat korting op nieuwe Apple producten. Ik ben even klaar met Marktplaats, ook al is het voor ongeveer 100% mijn eigen schuld.

Ben jij weleens opgelicht?

Wil je meer lezen?

13 gedachten over “Opgelicht..”

 1. Dames en heren MARKTPLAATS moet zijn verantwoordelijkheid nemen inplaats zich te verschuilen achter de dienstverlening enkel koper en verkoper bijeen te brengen.
  Lekker makkelijk er vanaf komen je zakken vullen zonder goede maatregelen te verzinnen om oplichting tegen te gaan.

  Bijvoorbeeld iedere verkoper zich bij het lokale postagentschap zich officieel bij mp laten inschrijven. Dan weet je in ieder geval wie het is.
  Ik noem dus maar iets.
  Had mp ook kunnen verzinnen of nog beter.

  Marktplaats moet worden opgeheven. Zij kunnen zon verantwoordelijkheid niet aan.
  Je moest eens weten hoeveel mensen per dag worden opgelicht. Verschrikkelijk!!!
  Het raakt mij.

  Gr. Rob

  Beantwoorden
 2. Dames en heren MARKTPLAATS moet zijn verantwoordelijkheid nemen inplaats zich te verschuilen achter de dienstverlening enkel koper en verkoper bijeen te brengen.
  Lekker makkelijk er vanaf komen je zakken vullen zonder goede maatregelen te verzinnen om oplichting tegen te gaan.

  Bijvoorbeeld iedere verkoper zich bij het lokale postagentschap zich officieel bij mp laten inschrijven. Dan weet je in ieder geval wie het is.
  Ik noem dus maar iets.
  Had mp ook kunnen verzinnen of nog beter.

  Marktplaats moet worden opgeheven. Zij kunnen zon verantwoordelijkheid niet aan.
  Je moest eens weten hoeveel mensen per dag worden opgelicht. Verschrikkelijk!!!
  Het raakt mij.

  Gr. Rob

  Beantwoorden
 3. Opgelicht worden is nooit je eigen schuld, maar de schuld van de oplichter. En ja wellicht had je het met net iets meer checken wel kunnen voorkomen, maar dan als nog vind ik het niet je eigen schuld. Jammer dat er zulke rotte appels bestaan. Die verpesten het voor de rest die wel eerlijk is. Maar ik snap heel goed dat je het nu maar gewoon via de rentepunten gedaan hebt, fijn dat dat ook een optie was! Aangifte zou ik zeker doen, al is het maar voor andere mensen als je het niet voor jezelf wilt doen. Zo iemand moet hoe dan ook gepakt kunnen worden zodat ze niet anderen hetzelfde aan kunnen doen, of op zijn minst gestraft kunnen worden.

  Beantwoorden
 4. Wat vervelend! Heel irritant dit! Wij halen ook het liefst op hoor en kijken daarom niet verder dan 75 km. Wij zijn eens opgelicht met een canvas doek voor buiten. Het ging allemaal heel professioneel, ook dat de kwaliteit van de foto werd gecontroleerd. Betaling gedaan, kreeg netjes een mail met een bedankje en dat de bestelling werd klaargemaakt. Dus ik de volgende dagen de mail in de gaten houden, kreeg niks en toen begon het wel te kriebelen….Nooit een reactie op mijn mails mogen ontvangen…weg 75 euro…Zonde maar we hebben er wel van geleerd en helaas voor “vage” bedrijven, daar doen wij geen zaken meer mee. Dan maar wat meer geld kwijt en de spullen thuis bezorgd dan dit soort ellende ….

  Beantwoorden
  • Wanneer je via marktplaats wordt opgelicht is dat al vervelend, maar ook sommige ‘gewone’ bedrijven maken zich er blijkbaar schuldig aan. Er blijft altijd een bepaald risico aan kopen via internet.

   Beantwoorden
 5. Ja, ook via MP. Was een gecontroleerd verkoper met een gecontroleerde bankrekening. Meestal check ik gegevens goed na, maar had dat in dit geval niet gedaan, enigszins misleid door het gegeven van gecontroleerd verkoper. Ik heb alle gegevens naar MP gestuurd; zij weten wie die verkoper is. Maar meer dan hem blokkeren (hebben ze ook gedaan) konden ze niet. Ik heb wel aangifte gedaan, maar doe dat denk ik nooit meer als het om tientjeswerk gaat (in mijn geval €40). Aangifte doen is een lange weg, waarbij je na enige tijd uiteindelijk de melding van de politie krijgt dat de zaak geen prioriteit heeft en dus niet opgepakt wordt. Ik snap dat op zich ook nog wel, maar dan is aangifte ook een nutteloze tijdsinvestering.

  Beantwoorden

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.