Plannen voor de meivakantie

3 min leestijd

De zomervakantie is nu een paar weken voorbij en iedereen zit helemaal in de werk-modus. De kids zitten weer op school en alles draait weer volgens het strakke, drukke schema. Het hoort er een beetje bij. Maar ik merk dat ik onrustig word wanneer ik geen vakantieplannetjes heb om over na te denken. En de schoolvakanties zijn bekend, dus tijd om eens rond te kijken voor de meivakantie. Niet een beetje vroeg?

De vakantietijd is voorbij, tijd voor vakantie; DeBudgetman.nl

Begrijp me goed, m’n leven draait niet om vakantie vieren. Maar ik vind het wel prettig om ergens naar uit te kijken. En voor het komende jaar hebben we bedacht dat we in het voorjaar twee weken op vakantie willen en in de zomer niet (ver) weggaan. Ik ben niet van de kou; wintersport is daarom niet aan mij besteed. Sneeuw in Nederland is leuk voor de kids en mooi om foto’s te maken, maar het wordt al snel een zooitje in de stad dus dat hoeft voor mij allemaal niet. ‘Vakantie‘ en ‘lekker warm weer‘ zijn wel synoniemen van elkaar.

Meivakantie in april..

De kids krijgen in de eerste schoolweek een jaarkalender mee. En daarin staan alle vakanties en studiedagen voor de leerkrachten (worden dat er nou steeds meer?) De meivakantie valt nogal vroeg: 19 april om precies te zijn. In april zijn er nog niet heel veel warme, zonnige plekken in Europa te vinden. Een autovakantie ligt niet voor de hand. Omdat we de kosten een beetje in de hand willen houden, gaan we in de meivakantie ook niet voor twee weken naar Thailand.

In de afgelopen jaren is het ons geregeld gelukt om in het voorjaar echt goedkope tickets naar de zon te pakken te krijgen. Door een combinatie van flexibiliteit in de bestemming en vroeg boeken zijn tickets te vinden voor €100-200 p.p. Er wordt natuurlijk geadverteerd met nog veel lagere prijzen, maar die zijn voor gezinnen met schoolgaande kinderen onbereikbaar. Reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen houden de data van schoolvakanties goed in de gaten en prijzen verdrievoudigen soms…

We hebben gemerkt dat last-minutes in de schoolvakanties zijn vervangen door first-minutes, dus vroeg boeken loont. De afgelopen jaren hebben we een aantal keren met een vrij bekende Ierse maatschappij gevlogen. Je weet wel, goedkope tickets = blijkbaar slecht betaald personeel 🙁

Maar in Ierland weten ze inmiddels ook dat Nederlanders graag weggaan in de meivakantie: €1800,- voor een setje tickets naar de zon.  Ok, dat is dan wel incl. koffer. Maar dat moet goedkoper mogelijk zijn.

Gelukkig is er Skyscanner. Je kunt makkelijk zoeken en je eerdere zoekacties worden opgeslagen. De site heeft wel één echt nadeel: sommige budget-airlines (zoals die redelijk bekende Ierse maatschappij) worden niet meegenomen in de zoekopdracht.

En we hebben wat gevonden. Door niet vanuit Nederland maar vanaf een Belgische luchthaven te vliegen, hebben we tickets voor €190,- p.p te pakken gekregen. We mogen ook nog koffers meenemen..

Echt goedkoper?

Nu we de tickets hebben, gaan we rustig kijken naar vakantiehuizen en een huurauto. Alles bij elkaar kost een meivakantie met drie kids toch vrij veel geld. Tot nu toe is het los boeken van tickets en verblijf nog altijd voordeliger geweest dan een pakketreis voor vijf personen.

Het belangrijkste ingrediënt voor de meivakantie is binnen. Nu alle tijd om accommodaties te bekijken (meestal gewoon via booking.com ofzo).

M’n onrust is vervangen door een paar tickets. Zo simpel is het soms.Booking.com

Meer lezen?

6 gedachten over “Plannen voor de meivakantie”

 1. oh wauw ik weet nog niet eens wanneer we vrij zijn/nemen volgend jaar.. daarbij gaan we vaak maar 1x op vakantie of soms nog een weekend of midweet extra, beide goedkoop, niet 1 duur en 1 goedkoop :p (eigen keus hoor, t kan wel, maar willen we niet) zoontje zei gister wel dat hij t weekend slagharen zo leuk vond dus wie weet doen we dat nog een x. de kids gaan steeds meer genieten van samen zijn.. samen weg, samen eten etc.
  maar fijn als je zo vroeg al kan plannen, boeken en dus genieten van de voorpret!

  Beantwoorden
 2. Oh wat een heerlijk vooruitzicht! Wij waren ook altijd erg vroeg met boeken, zodra het mogelijk was, hadden wij alles al compleet vast gelegd. Wij gaan met onze kinderen alleen in de zomervakantie weg, liefst warm en zonnig. Met ons 2tjes gaan we nog wel eens een weekje in een voor of na seizoen weg. Ik ga in februari met 1 dochter 10 dagen weg. Voor de zomer zien we het wel. Nog niets gepland iig! Afgelopen zomer ook fijn een “last minute” kunnen vinden vanaf regionale luchthaven, amsterdam is voor ons zo 2,5 uur rijden, tel daar bij 2,5 uur van te voren aanwezig zijn bij op en onze keuze voor regionaal is snel gemaakt. Alleen helaas niet alle landen wat we graag nog eens zouden willen zien…

  Beantwoorden
 3. Lekker hoor, om al iets te hebben om naar uit te kijken. Wij weten nog niet precies waar we volgend jaar heen willen. Ik denk dat we dit keer pas vrij laat gaan boeken.

  Beantwoorden

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.