Geld besparen op vakantie: 5 tips

4 min leestijd

Bijna heel Nederland heeft inmiddels vakantie. En een groot deel gaat ook op vakantie. Vorig jaar gingen 13 miljoen Nederlanders minstens 1x op vakantie. Hier volgen wat tips die je kunnen helpen bij de vraag: ‘hoe kun je geld besparen op vakantie?’

Geld besparen op vakantie 5 tips #geldbesparen #debudgetman

Let op de kosten voor geld opnemen

Binnen de Eurozone is geld opnemen gratis. Buiten dit gebied dus niet. En de kosten kunnen vrij snel oplopen. De grootbanken in Nederland rekenen zomaar €2,25 tot € 3,50 + 1,1% koersopslag. Een bedrag van omgerekend €100,- opnemen kost je dan €4,60!

Het is de moeite waard om even te kijken wat jouw bank rekent voor het opnemen van geld in andere valuta. Het kan namelijk ook anders. Een voordelige bank is N26. Zij rekenen slechts 0,5% koersopslag, zonder verdere bijkomende kosten. Een bedrag ter waarde van €100,- opnemen kost in dit geval slechts €0,50

Ook op andere terreinen is deze bank een voordelige keuze, want bij het betaalpakket zit ook een gratis creditcard.

Boek op tijd, maar niet te vroeg

Okay, deze en de volgende tip leiden niet tot geld besparen op vakantie, maar helpen wel om een goedkope vakantie te boeken.

Wil je met het vliegtuig op vakantie? Er zijn veel trucjes om aan goedkope tickets te komen en sommige werken ook echt. Wat het ideale moment is om te boeken, hangt echter af van je bestemming. Er is dus geen perfecte dag in de week om je tickets te boeken. Skyscanner heeft onderzoek gedaan naar de verschillende bestemmingen en momenten waarop je kunt boeken.  Door een prijsalarm in te stellen, krijg je direct een melding wanneer de prijzen worden verlaagd. Echt super-voordelige last-minutes lijken niet meer te bestaan, dus wacht niet tot het allerlaatste moment.

Reis met een koffertje minder

Vliegen is een steeds goedkopere en populaire manier van reizen. Tickets heb je soms al voor minder dan €10,- Maar luchtvaartmaatschappijen geven weinig cadeautjes weg. Tijdens het boeken kom je erachter dat overal voor moet worden betaald. Een klein koffertje als handbagage is vaak nog wel toegestaan, maar steeds vaker moet voor het inchecken van ruimbagage worden betaald.
Misschien kom jij er na iedere vakantie ook achter dat je weer kleding hebt meegenomen die je niet hebt gedragen. Wanneer je als gezin reist en je 4 of meer kleine koffers als handbagage kunt meenemen, is dat misschien wel genoeg… Er is gemakkelijk te besparen door naast je ticket van weinig andere extra’s gebruik te maken.

Blijf thuis..

Het schijnt dat er ieder jaar miljoenen Chinezen naar Nederland komen omdat het hier zo leuk is! Er is in de buurt en in de rest van Nederland vaak nog veel te ontdekken. Wanneer je een vakantie vanuit huis viert en wat dingen gaat ondernemen, dan is dat in veel gevallen goedkoper dan op vakantie gaan. Er zijn voordelige dagjes uit te vinden via vakantieveilingen, of vergelijkbare sites. Tip: lees wel goed de voorwaarden voordat je aan een veiling meedoet. Dat voorkomt onverwachte verrassingen.

Trade your trip

Geld besparen met last minutes behoort een beetje tot het verleden, maar ik heb een site gevonden waar nog echte aanbiedingen te vinden zijn. Tradeyourtrip is een site waarop geboekte vakanties worden aangeboden. Het kan gaan om verkopers die toch geen zin hebben om op vakantie te gaan, een nieuwe baan hebben of een andere reden hebben om thuis te blijven. Er zitten echte aanbiedingen bij, die worden aangeboden voor minder dan de helft van de prijs.

Het is inmiddels ook een soort marktplaats waar de reguliere touroperators hun last-minutes aanbieden, maar hij hoort zeker thuis in dit rijtje met bespaartips.

Ga jij nog op vakantie?

Meer lezen?

Hier volgt nog een rijtje bloggers die ik graag volg:

  • Mr. FOB heeft eigenlijk geen toelichting nodig
  • Zuinige man heeft twee leuke series ‘De portemonnee van…’ en ‘ De hypotheek van…’ en nog veel meer
  • Simpel & rijk leven heeft veel fijn leesvoer in de serie ‘fijn leesvoer’ en ‘Moneymonday’

Verder:

5 gedachten over “Geld besparen op vakantie: 5 tips”

  1. Yes wij gaan richting de Canarische Eilanden in oktober! Cadeautje voor mijn verjaardag, dus wat het kost geen idee, maar duur is het wel in die periode! Maar we gaan ook letterlijk mijn (30e) verjaardag daar vieren, dus ik heb er al super veel zin in, want dat heb ik altijd al eens willen doen! (wij = mijn moeder en ik gezellig samen)

    Beantwoorden
  2. Ja, wij gaan op vakantie, vliegen binnen Europa. Wij hebben net een paar weken geleden geboekt. Normaal boeken we ver van te voren, maar door allerlei omstandigheden waren we nu “gewoon” later. De prijzen in nederland vielen ons zo tegen dat we de moed haast opgaven. Tot mijn vriend belde of ik even een site wou checken. Nu zitten we voor hetzelfde geld een week in de zon, all inclusive met ons 5jes voor de prijs van een weekje Waddeneiland ….echt waar! Later die week zat ik voor de gein nog eens te kijken en toen konden we, wel de volgende dag, weg voor slechts 774,50 voor 5 personen en gewoon vanaf Amsterdam….Dus er zijn nog wel mega aanbiedingen, maar dan wel de volgende dag al weg! En toen hadden we nog geen vakantie dus helaas….Bedankt voor je tips, ga ze eens bekijken!

    Beantwoorden

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.