Voorzichtig vooruitkijken naar de zomervakantie

3 min leestijd

Nu het voorjaar echt is aangebroken, wordt het ook voor ons tijd om na te denken over de komende zomervakantie. Onze plannen zijn nog niet gewijzigd, maar door de huidige omstandigheden is er wel wat vertraging. Om te kunnen emigreren moeten er nl. wel vliegtuigen vliegen naar het land van bestemming. Omdat het wat langer gaat duren, maken we ook alvast wat plannen voor de komende zomer. Het wordt waarschijnlijk geen verre bestemming.

Voorzichtig vooruitkijken naar de zomervakantie #Reizen #reizen met kids #de zomervakantie #DeBudgetman

In deze tijd waarin alles nog gesloten is, weet niemand precies wanneer restaurants, campings en recreatiegebieden weer open gaan. Het is dus een klein beetje plannen in het luchtledige. Maar dat mag de voorpret niet drukken.

We gaan ervan uit dat rond de zomer de meeste benodigdheden voor toeristen weer open zijn. Ik verwacht wel dat reizen nog wat beperkingen kent. Het lijkt er op dat ze ons in Zuid Europa nog niet met open armen willen ontvangen. Dat heeft niets met het toerisme te maken, maar meer met de verschillende opvattingen over de Europese staatsfinanciën. En de angst om ziek te worden zit er bij velen goed in en daarom verwacht ik dat veel Europeanen kiezen voor een vakantie in (de buurt van) eigen land.
Wij ook.

De zomervakantie in de buurt van Nederland?

Nederland heeft nog heel veel mooie plekken. Maar op de een of andere manier krijg ik hier niet zo snel het vakantiegevoel. Nu heeft Nederland naast mooie plekken, nog een voordeel: je bent altijd in de buurt van de grens. En België of Duitsland zijn onze favoriete bestemmingen voor een korte vakantie. De zomervakantie van dit jaar lijkt dan ook een ritje naar een van de buurlanden te worden.

Nu ben ik niet zo’n fan van kamperen met een tent. Een camping is een uitstekende vakantiebestemming met kids, maar dat gezeul met een compleet huishouden in een auto/aanhanger is niet helemaal mijn ding. We kiezen dan ook vaak voor zo’n stacaravan. Die heet in de folder altijd chalet, maar dat heeft volgens mij vooral met de prijs te maken.

Voorbereidingen

Vanwege de hoge prijzen in de zomervakantie kiezen we voor last minute reizen. Het is waar dat je dan niet meer uit alle bestemmingen kunt kiezen, maar een mooie locatie met een zwembad is altijd te vinden. Via sites als Vacansoleil vinden we meestal wel wat we zoeken. Maar we wachten nog even met boeken.

Ter voorbereiding op de zomervakantie gaan we waarschijnlijk nog wel een uitgave doen. In deze periode van thuisonderwijs hebben we voor de jongste alvast een kleine mountainbike gekocht. Nu alle drie de kids zonder al teveel begeleiding kunnen fietsen, willen we de kinderfietsen meenemen. Onder andere via Rameder ben ik al een beetje aan het kijken voor zo’n fietsendrager.
We moeten met de jongste nog wel wat oefenen voordat ik hem op een camping los kan laten. Ik ren nu continu achter hem aan om allerlei bijna-ongelukken te voorkomen en dat lijkt me op vakantie geen relaxed idee (wel goed voor m’n conditie)..

Voor deze zomervakantie hebben wij dus voorlopig geen ingewikkelde plannen of verre bestemmingen in gedachten.
Ben jij al voorzichtig aan het vooruitkijken en plannen aan het maken?

Wil je meer lezen?

8 gedachten over “Voorzichtig vooruitkijken naar de zomervakantie”

 1. Mijn vakantie was al geboekt ver voordat Tante Corona om de hoek kwam kijken. Eind september, Gran Canaria, hopelijk kan dat gewoon doorgaan en is het virus dan weg (of zo goed als weg). Want ik zou mijn verjaardag gaan vieren met mijn Canarische vriendinnen. De Canarische eilanden hebben nu al bij Spanje aangegeven dat ze vervroegd uit de lockdown willen omdat zij veel minder besmettingen hebben dan Spanje zelf. Ben benieuwd hoe dat uit gaat pakken.

  Beantwoorden
 2. Ik heb voor Corona al een huis via Airbnb geboekt in Noord Frankrijk. Zoals de regels nu zijn kunnen we deze kosteloos annuleren mocht reizen niet mogelijk zijn. Voor eind mei daarentegen zouden we naar een camping gaan. Hoe dat geregeld gaat worden, ik en de camping hebben geen idee. Er wordt wel een beroep gedaan om mijn factuur gewoon te voldoen.

  Beantwoorden
 3. Eerlijk gezegd denk ik niet dat het reëel os te verwachten dat er deze zomer veel te kiezen valt wat betreft vakantie.
  Maar misschien valt het mee.

  Beantwoorden

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.