6 onmisbare musthaves voor jouw verre reis

4 min leestijd

Follow my blog with Bloglovin

Reizen wordt op veel manieren makkelijker gemaakt. Er zijn talloze apps die tijdens je verre reis handig zijn. Maar er zijn ook heel wat gadgets die het reizen prettiger maken en soms zelfs onmisbaar zijn. Ik heb 6 van die onmisbare musthaves op een rijtje gezet.

6 onmisbare musthaves voor jouw verre reis #reizen #gadget #musthave #debudgetman

De goede bankrekening

Om maar direct bij de basis te beginnen. Het is geen gadget maar wel onmisbaar. Een goede bankrekening is pas een echte musthave. Natuurlijk zorgt iedere bank dat je ook in de verre uithoeken van de wereld geld kunt opnemen. Maar een goede bank biedt reizigers meer dan dat. De gratis Internetbank N26 heeft een betaalpakket waarbij geld opnemen wereldwijd gratis is. Dat pakket, N26 You, kost €9,90 per maand maar dat haal je er snel uit wanneer je buiten de EU op reis bent. Dit betaalpakket biedt nog heel wat extra voorzieningen voor reizigers, zoals een uitgebreid verzekeringspakket waaronder het vergoeden van medische kosten.

Mocht je echt gratis je bankzaken willen doen, open dan de N26 bankrekening. Een betaalrekening met debitcard en pinpas die helemaal gratis is. Meer weten over N26? Lees dan dit artikel.

Wil je meer weten over de verschillende betaalpakketten van N26? Lees dan dit artikel.

Ipad en smartphone

Hoewel ik niet per se fan ben van Apple (o.a. nogal duur), kan ik toch niet zonder mijn Ipad. Als tablet is hij onverslaanbaar. Ik gebruik mijn tablet onderweg om bankzaken te regelen, nieuwe tickets of hotels te boeken, foto’s te bewerken, een blogje te schrijven, wat muziek op te slaan en als e-reader. De Ipad is ongeveer wel uitontwikkeld. Een nieuw exemplaar zorgt daarom zeker voor jarenlang gebruiksgemak. Een nieuwe Ipad is er vanaf €355,-

Een smartphone is net zo onmisbaar. Het is handig om te kiezen voor een dual sim telefoon, zodat je op je verre reis gebruik kunt maken van een lokale provider.

Je zoekgeraakte bagage snel terugvinden

Het is altijd weer een klein beetje spannend wanneer je bij de bagageband staat te wachten op je koffer of rugzak. Is alles wel meegekomen met het vliegtuig? Dat is logisch want iedere dag raken er op vliegvelden meer dan 90.000 spullen kwijt. Een slim bagagelabel helpt je om stress te verminderen bij een zoekgeraakte koffer. TagOnce is een Nederlands bagagelabel dat een QR-code en een NFC chip in het label heeft verwerkt. Zodra de code van je zoekgeraakte koffer wordt gescand, dan ontvang je een melding van de locatie. Je bepaalt zelf via een app welke contactgegevens de vinder te zien krijgt. Via de app is het ook heel eenvoudig om je (tijdelijke) verblijfplaats aan te passen. Via de Amazon kost het TagOnce label maar €7,95.

Tip: Wanneer je geen Amazon Prime hebt, dan is het goedkoper om de tag via Bol.com te bestellen.

Hoofdlampje

Ben jij ook weleens ’s avonds laat op je bestemming aangekomen? Dan sta je soms in het donker te ploeteren om iets onderuit je rugzak te halen. Of boek je ook wel eens een goedkope overnachting in een dorm of hostel? 1 nachtje met meerdere personen op een slaapzaal en niemand hoeft je uit te leggen dat een hoofdlampje niet alleen onmisbaar is, maar ook veel handiger dan een zaklamp. Je lijkt meteen een beetje op Freek Vonk, al vind ik dat geen koopargument…

Hoofdlampen uitzoeken kan hier.

Alles opladen

Alle apparaten zijn bijna draadloos en dat is prettig in gebruik. Ik word minder gelukkig van de extra koffer die dan nodig is om alle verschillende laders mee te nemen. De oplossing is simpel en kost €35,- Deze multi-lader biedt de mogelijkheid om 6 apparaten tegelijk op te laden. De lader herkent de aangesloten apparaten en laadt deze zo optimaal mogelijk op. Er zijn ook wel goedkopere varianten te koop, maar die gaan niet zo slim om met de aangesloten apparatuur.

Wanneer je op reis ook een Mac meeneemt, dan is deze lader misschien geschikter. Hiermee kan ook een MacBook Air of een iPad Pro worden opgeladen.

Luidspreker die tegen een stootje kan

Zeker op langere reizen is het prettig om je eigen muziek af te spelen. Dat kan natuurlijk via een koptelefoontje, maar voor een beetje geluid op de achtergrond is een draadloze speaker nodig. Echt onmisbaar is deze musthave niet, maar het maakt je reis wel heel comfortabel.

Ik ben zelf al lange tijd fan van JBL. Zij hebben een aantal mooie speakers gebouwd: waterdicht en een accuduur van 12 uur. Deze speaker is leverbaar in 8 nogal verschillende kleuren en de muziek is af te spelen via bluetooth of een kabeltje. De luidspreker is heel compact en kan aan je rugzak worden gehangen.

Er zijn nog veel meer gadgets te vinden die je leven tijdens een verre reis makkelijker of comfortabeler maken. Heb jij nog tips die aan dit lijstje kunnen worden toegevoegd?

Meer lezen?

1 gedachte over “6 onmisbare musthaves voor jouw verre reis”

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.