5 manieren om online geld te verdienen

6 min leestijd

Voordat we kids kregen, hebben we redelijk veel gereisd. We zochten ook graag de minder toeristische plekken uit en je ontmoet dan soms backpackers die van reizen hun ‘werk’ hebben gemaakt. In Zuid-Amerika ontmoetten we een stel dat al 11 jaar op wereldreis was! Hij werkte als web-designer en zat tijdens onze boottocht dan ook geregeld een paar uur te werken. Voor sommige banen lijkt werken via internet vanzelfsprekend, maar zou iedereen op de een of andere manier online wat geld kunnen verdienen?

5 manieren om online geld te verdienen #DeBudgetman

Hoe werkt het?

Het idee achter online werk is dat het in principe overal kan worden gedaan, vanuit huis of welke andere locatie maar ook. Een laptop (tablet?) en een internetverbinding zou voldoende moeten zijn. In de praktijk wil een opdrachtgever nog weleens de mogelijkheid hebben om contact te leggen, of een afspraak te maken. Dus niet ieder idee voor online geld verdienen is vanuit een hangmat te realiseren.

Waar begin je?

Om te beginnen is het handig om na te denken wat je ermee wilt bereiken. Is het je doel om met online geld verdienen volledig van de inkomsten te leven, of lijkt het je leuk om een hobby te hebben die wat geld oplevert. Misschien zit je noodgedwongen een tijdje thuis en heb je tijd om wat bij te verdienen.

Maak een lijstje van je vaardigheden. Ben je web-designer, of heb je ervaring in de IT dan heb je een voorsprong. Maar misschien heb je geen bijzondere vaardigheden vanuit de IT-sector. Dan kun je nog steeds online geld verdienen. Voor een aantal tips heb je praktisch geen digitale kennis nodig.

Online geld verdienen

De lijst is zeker niet volledig en is meer bedoeld om je een idee te geven van de mogelijkheden. Er zijn collega-bloggers die uitgebreider hebben geschreven. Wanneer je meer over dit onderwerp wilt weten, bezoek dan de volgende blogs een keer: meergeldminderstress, lekkerlevenmetminder, Porterenee?

1. Euroclix

We beginnen dit lijstje met een klassieker. Via Euroclix kun je online geld verdienen door het invullen van enquêtes. Klinkt allemaal niet heel spannend en dat is het ook niet.

Het is een combinatie van geld besparen door middel van korting op online aankopen en geld verdienen door mee te werken aan onderzoeken, mails lezen en nieuwe leden aan te brengen. Je verdient op deze twee manieren ‘clix’ die een bepaalde waarde vertegenwoordigen: 1.000 Clix = €10,- Verwacht niet dat je hiermee een echt inkomen bij elkaar gaat verdienen; het is meer een extraatje wat niet teveel moeite kost.

Nieuwsgierig geworden? Er zijn twee bloggers die er redelijk veel mee verdienen. Wanneer je via hen aanmeld, dan ontvangen zij en jij direct een welkomstbonus. Kijk en lees verder bij Simpel rijk leven of Zuinigaan.nl

2. Websites of apps testen

Online geld verdienen kan ook door het testen van sites die nog niet online staan. Dit gaat meestal om Engelstalige sites of apps. Er is geen echte technische kennis voor nodig; het is de bedoeling dat door middel van testen wordt onderzocht of alles goed werkt (denk aan het plaatsen van een bestelling in een webshop). Gemiddeld duurt het 15-20 minuten om een site of app te testen. De standaardvergoeding is $10,- (bij Usertesting) tot €20,- (bij Testbird) maar op de sites wordt ook gesproken over hogere vergoedingen, tot $60,-

Voor dit werk heb je een PC of Mac nodig voor het testen van sites. Voor de apps is een tablet of smartphone voldoende. Verder moet je in staat zijn om je gebruikservaringen in het Engels uit te drukken.

3. Schrijf artikelen

Dit is een leuke manier om wat bij te verdienen. Er bestaan sites waar je in opdracht tekst schrijft, bijvoorbeeld voor een site of tijdschrift. De grootste aanbieder voor tekstschrijvers is Textbroker. Je wordt betaald per geschreven woord. De hoogte van de vergoeding per woord hangt af van het niveau waarop je wordt ingedeeld. Deze classificatie wordt bepaald op basis van een voorbeeldtekst die je aanlevert bij je inschrijving. Wanneer je meerdere talen beheerst, valt het ook te overwegen om je als vertaler of schrijver in een andere taal te registreren. Er zijn verschillende vertaalbureau’s te vinden waarbij je online je werk aanlevert. De uitbetaling verloopt vaak via Paypal.

4. Begin een blog

Bloggen kan een leuke manier zijn om online geld te verdienen. Je kunt met bloggen op een aantal manieren inkomsten genereren. Een voor de hand liggende manier is door middel van reclame inkomsten. Verwacht daar niet teveel van; er zijn ongelofelijk veel sites en blogs waarop reclamemateriaal wordt gepresenteerd. De tarieven zijn daarom heel laag.

Een andere bron van inkomsten is via samenwerkingen met andere bedrijven. Zij vragen dan om tegen betaling een artikel over een bepaald onderwerp te plaatsen. En tot slot komt een deel van de inkomsten uit zgn. affiliate-links. Dit zijn links naar een site of product. Wanneer bezoekers klikken op de link en het product kopen, verdien je een vooraf afgesproken bedrag of percentage. De koper (is bezoeker van je blog) betaalt niets extra, maar de vergoeding komt van de verkoper. Dit is een manier waarop relatief gemakkelijk goede inkomsten worden verdiend.

Heb je een blog en wil je er wat geld mee verdienen? Dan kan ik je deze cursus zeker aanbevelen.

Er zijn bloggers rijk geworden van bloggen, maar wanneer je alleen maar gaat bloggen om geld te verdienen dan zou ik een ander vak kiezen. Het is vooral een leuke hobby waarvan een enkeling toevallig rijk is geworden, en dat komt vaker voor.

5. Ga ‘iets’ in de ondersteuning doen

Deze vraagt om een beetje toelichting. Er is enorm veel behoefte aan ondersteuning op het vlak van administratie, IT en dergelijke. We hebben allemaal weleens gehoord van een virtual assistent: iemand die op afstand ondersteuning biedt bij mailverkeer, administratie, het beheren van een website en dergelijke. Deze ondersteuning beperkt zich niet tot het opnemen van de telefoon of andere eenvoudige administratieve taken. Ik ken iemand die zijn marketingbureau heeft verhuisd naar Scandinavië en nog volledig werkzaam is op de Nederlandse markt. Via zijn eigen telefooncentrale is hij gewoon voor klanten bereikbaar via een voor ons bekend 088-nummer. En zo zijn er oneindig veel voorbeelden te bedenken….en te vinden. Nieuwsgierig geworden? Misschien dat deze site je verder kan helpen.

Verdien jij online nog iets bij?

Meer lezen?

5 gedachten over “5 manieren om online geld te verdienen”

 1. Ik vul enquêtes in voor Kantar. Tikt ook niet heel erg hard aan, maar ik kies voor cadeaubonnen, en deze spaar ik dan op om er eens iets duurs van te kunnen kopen. Ik vind het leuk om te doen, kost me niet veel tijd en ontvang de bonnen in mijn ogen dus “gratis”.

  Beantwoorden
 2. Ja, dat klopt, het is inderdaad een aardig bedrag, maar dat is over 12 jaren verdeeld. Het komt neer op gemiddeld 600 euro per jaar, dat is op 50 euro per maand en daar moet dan de belasting en premie ZVW nog af. Ik noem dat een mooi zakcentje.

  Beantwoorden
 3. Leuk dat je mij noemt bij Euroclix! Ik verdien online wat bij reclame op mijn blog. Verder heb ik wel eens wat geschreven bij Textbroker.
  Ik verdien er een leuk zakcentje mee,maar verwacht er geen gouden bergen van, want na belasting en een bijdrage Zorgverzekeringswet blijft er niet heel veel over.
  Zuinigaan

  Beantwoorden

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.