Hoe je schulden kunt aanpakken

2 min leestijd

Wist jij dat er in Nederland 1,4 miljoen huishoudens zijn met schulden? Nu is er vanuit de overheid een nieuwe campagne gestart om dit probleem bespreekbaar te maken. Misschien heb je er door omstandigheden zelf mee te maken (gehad) of het van dichtbij meegemaakt, maar iedereen kan in de schulden terechtkomen. Door het verlies van een baan of andere tegenslagen kan een betalingsachterstand ontstaan wat zich al snel kan ontwikkelen tot een schuld. Hoe voorkom je dat je verder in de problemen komt?

Hoe je schulden kunt aanpakken #DeBudgetman #schulden #lenen #geld

De meeste schulden beginnen klein. Doordat er in Nederland niet makkelijk over dit onderwerp wordt gepraat, blijven veel mensen met schulden proberen om het zelf op te lossen. Terwijl je, wanneer je er op tijd bij bent, heel wat problemen kunt voorkomen. Een beetje hulp is vaak al voldoende om de financiën weer op orde te krijgen.

Hoe is er bij schulden dan hulp beschikbaar?

Bij schuldhulpverlening denken we al snel aan de schuldsanering. Dat zijn heel ingrijpende trajecten die drie tot vijf jaar kunnen duren. Daarbij kan iemand niet over zijn eigen financiële middelen beschikken en alle beslissingen lopen via een bewindvoerder. Het is goed dat deze vorm van hulpverlening er ook is, maar gelukkig zijn er heel wat personen die eerder aan de bel trekken en aangeven dat ze wat hulp nodig hebben. De problemen zijn dan minder groot en met wat ondersteuning gemakkelijker aan te pakken.

De hulp is dan ook eenvoudig te vinden. Zo is er een gratis app waarmee je je kunt aanmelden en gratis gebruik kunt maken van een buddy. Hij of zij helpt je dan om je financiën op orde te brengen en is beschikbaar voor vragen die met je schulden te maken hebben. De app is er niet alleen om contact te houden met je buddy, maar helpt je ook om overzicht te krijgen in je financiën. De buddy’s zijn opgeleide vrijwilligers. Zij onderhouden via de app contact met de deelnemers en zij bieden op die manier ondersteuning. Jeroen Dijsselbloem is overigens een van die vrijwilligers. Het aanmelden is volledig anoniem. Er bestaat dus geen koppeling tussen jouw persoonsgegevens en de financiële gegevens die je invoert.

Het is een mooie, kosteloze en eenvoudige manier om wat ondersteuning te krijgen wanneer je er even niet meer uitkomt met je financiën. Nieuwsgierig geworden? Neem vrijblijvend een kijkje op wijgaanhetfikksen.nl Het kan net dat steuntje in de rug zijn om je persoonlijke boekhouding weer op orde te brengen.

Meer lezen?

2 gedachten over “Hoe je schulden kunt aanpakken”

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.