Voorbereidingen voor een lange, verre reis

2 min leestijd

Misschien herken je dit wel. Zo aan het begin van het jaar zit je boordevol plannen. Dat is hier ook het geval. Dit jaar zijn we van plan om voor een aantal maanden naar het buitenland te gaan. Een reis buiten de EU, naar een tropisch land. En om het niet bij een plan te laten, zijn we ook direct  gestart met de voorbereidingen. Van huizen zoeken, plannetjes maken voor een rondreis tot het uitkiezen van de juiste betaalrekening. De eerste paar stappen op weg naar een lange, verre reis.  

 

Voorbereidingen voor een lange, verre reis #betaalrekening #DeBudgetman

 

Ook op financieel vlak zijn er wat voorbereidingen te treffen. In Nederland pin je zo ongeveer alle aankopen en boodschappen. Maar in veel andere landen lukt dat minder, of wordt eigenlijk alles nog contant betaald. Zo ook in het land wat we willen bezoeken. In een eerdere blog heb ik eens alle betaalrekeningen vergeleken en daaruit blijkt dat geld opnemen buiten de EU bij sommige banken tot forse kosten leidt. Wij hebben onze betaalrekening bij de ING en dat is bepaald geen prijsvechter: € 2,25+ 2,5% van het transactiebedrag. Dat kan (veel) goedkoper. Voor ons reden om in ieder geval tijdelijk, een tweede betaalrekening erbij te nemen.

 

De keuze voor een andere betaalrekening

Tijdens het onderzoeken van de verschillende rekeningen, viel al op dat Knab Particulier voor een vast maandbedrag echt een totaalpakket biedt. wanneer je alleen een betaalrekening zoekt, zonder ook maar iets erbij, dan is KNAB niet de goedkoopste keuze. Maar zodra je iets meer wilt, dan komt deze bank al snel voordelig uit de bus. In dit geval zocht ik een bank met lage kosten voor geld opnemen buiten de EU. Alle banken rekenen kosten. Sommigen een vast bedrag van € 2,25, anderen een vast bedrag (ook €2,25, of meer) plus 1-1,2% van het transactiebedrag. Wanneer je dan een langere periode in het buitenland bent, dan lopen de kosten snel op. Behalve bij KNAB dus. Slecht 0,5% kosten van het opgenomen bedrag. € 200,- pinnen kost ons straks dus €1,- in plaats van €4,45. De maandelijkse kosten voor de Knab Particulier rekening (€ 5,- voor twee rekeninghouders) halen we er gemakkelijk uit.

Het is voor ons meteen een mooie manier om de klantvriendelijkheid van de bank en de gebruiksvriendelijkheid van de digitale bankomgeving te testen. Misschien dat we op een later moment volledig overstappen.

 

De komende maanden zijn er nog genoeg andere zaken te regelen, maar daarover later meer.

 

Meer lezen?

1 gedachte over “Voorbereidingen voor een lange, verre reis”

  1. Goed om daar naar te kijken! Wij zijn ook bezig met het voorbereiden van onze reis dit jaar. De kosten voor het opnemen van geld hebben we nog niet vergeleken, dat is wel slim om ook te gaan bekijken.

    Ik vind de knab een fijne bank (wij hebben een gratis pakket, gebruiken alleen de spaarrekeningen). Vanwege de rentekorting op onze hypotheek bij de bank waar wij momenteel onze betaalrekening hebben gaan wij voorlopig nog niet overstappen van bank.

    Beantwoorden

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.