Voorbereidingen voor ons vertrek

3 min leestijd
Voorbereidingen voor ons vertrek #5opreis #DeBudgetman

Ons vertrek op korte termijn

De verkoop van het huis versnelt het hele ‘Ik vertrek-circus’ nogal.
Er is een leuk gezinnetje wat in onze 13-onder-1-kap komt wonen. Het zijn expats, hebben op talloze plaatsen op de wereld gewoond en gewerkt en zijn nu toe aan een vaste plek. En dat kan prima in ons huis. Wij zijn juist toe aan wat minder vastigheid, dus je zou kunnen zeggen dat we een beetje ruilen van leven.

Expats hebben drukke banen en zelfs de aankoop van een huis moet er een beetje tussendoor worden gepland. Voor ons geen probleem, want dan duurt de periode van spullen uitzoeken, inpakken, weggooien naar de kringloop brengen ook niet te lang.

Het huis en de verbouwplannen

Expats zijn natuurlijk ook gewone mensen. Dus ook al hebben ze een waanzinnige prijs betaald voor een rijtjeshuis, er moet worden verbouwd. Ik vind het allemaal prima. Straks zijn de centen binnen en mogen ze helemaal los op ons renovatieproject wat ook alweer 12 jaar geleden is. Dus een verse keuken is logisch.

Ook als het over veiligheid gaat, snap ik dat je als nieuwkomer in NL iets anders naar een huis kijkt. Je kunt nog een extra slot op je deur zetten of een paar rolluiken goedkoop te laten plaatsen, hoewel een jaren 30 huis daar meestal niet mooier van wordt. Gelukkig hebben de kopers hun huiswerk goed gedaan door te kiezen voor een veilige wijk.

Een verbouwingsplan begrijp ik toch niet helemaal:
We hebben naast onze slaapkamer een kleine zijkamer. Deze hebben we opengebroken en bij onze slaapkamer getrokken. Daardoor hebben we een (beetje grote) inloopkast gemaakt. Tussen onze slaapkamer en de kamer van puber 2 zit onze badkamer. Die heeft goede ventilatie, maar dus geen raam.

Nu weet ik wel dat wanneer je héél lang op school hebt gezeten (expats zijn hoogopgeleid), dat je het contact met de aarde een beetje kwijtraakt. Sommige types gaan dan een beetje zweven..
Onze expat had het volgende idee: sloop de badkamer eruit, maak daar de ‘walk in closet’ van en bouw een nieuwe badkamer op de plek van de zijkamer (waar nu dus de kledingkasten staan).
Reden: “dan valt het licht zo mooi naar binnen wanneer ik sta de douchen…..”
Ik vind het allemaal goed en ben benieuwd naar het (financiële) resultaat van deze wens.

Mijn werk

Nu de vertrekdatum gepland staat, komt er ook een einde aan mijn werkende bestaan in Nederland. Over het algemeen heb ik me nooit verveeld op mijn werk, dus zal het de komende weken redelijk druk worden met projecten overdragen, werkzaamheden afronden en hier en daar afscheid nemen. Ik ben niet zo’n feestneus, dus een formele afscheidsreceptie laat ik graag aan mij voorbijgaan. Het zal wel uit eten worden met een groepje collega’s waar ik echt veel mee heb samengewerkt in de afgelopen jaren.

En er is ook nog een heleboel uitzoekwerk. Want om uit het Nederlandse systeem te stappen, gaat niet zonder slag of stoot of formuliertje…
Wordt vervolgd.

Wil je meer lezen?

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.