De 5 meest gelezen artikelen van DeBudgetman.nl

5 min leestijd

Inmiddels bestaat mijn blog anderhalf jaar. Nu ben ik niet zo van de grote mijlpalen enzo, maar af en toe duik ik eens in de cijfers over de bezoekersaantallen. Het aardige aan bloggen is dat vooraf niet heel goed is te voorspellen welk artikel veel zal worden gelezen. Hoewel, artikelen met tips doen het vaak goed. Blijkbaar lezen we graag hoe iets goedkoper, beter, slimmer of sneller kan. Terugkijkend naar de afgelopen anderhalf jaar, zijn er een aantal artikelen duidelijk favoriet geweest. Dit zijn mijn 5 meest gelezen artikelen.

De 5 meest gelezen artikelen van debudgetman.nl #DeBudgetman #budget #geld #Besparen #vakantie

Private lease: is dat echt voordelig?

In dit artikel heb ik een vergelijking gemaakt van de kosten voor het leasen van een auto en het kopen ervan. Hoewel die vergelijking niet 1 op 1 te maken is, wordt wel duidelijk dat op langer termijn kopen goedkoper blijkt. Dat is op zich logisch; er zit een verdienmodel achter waarmee lease-maatschappijen winst maken.

Na publicatie van het artikel regende het nogal uiteenlopende reacties. Het is blijkbaar een onderwerp dat erg in de belangstelling staat. Inmiddels blijven de prijzen voor private-lease dalen, dus het artikel verdient wel een opfrisbeurt.

Redenen om je hypotheek niet af te lossen

Dit is persoonlijk een van mijn favoriete artikelen. Ik heb hem geschreven omdat ik wat geïrriteerd raakte over al die onrealistische aflos-jubelverhalen (je weet wel: “Ik loste een ton af in drie maanden! Lees hier hoe“), gecombineerd met de aflossingsblij-campagne van de Nederlandse banken. Ik vond het tijd voor een tegenreactie. En daar is blijkbaar behoefte aan.

Begrijp me goed: ik ben zeker géén voorstander van maximale schulden. En vooral bezitters van een aflossingsblije aflossingsvrije hypotheek moeten nadenken over hun toekomstige financiën. Maar dat betekent nog niet dat je maar hersenloos al je spaargeld in je hypotheek moet pompen. Ben je de gelukkige bezitter van zo’n hypotheek? Lees dan ook even dit artikel.

Tijd voor een nieuwe zorgverzekering

In november zijn de nieuwe tarieven van de zorgverzekeringen weer bekend. De laatste twee maanden van het jaar wordt er veel geschreven en gelezen over de duurste verzekering die we afsluiten. Helaas is dat ook nodig. De huidige structuur rond de zorgverzekeringen bieden consumenten in totaal 1 miljoen keuzemogelijkheden. Dat is waanzinnig en het verklaart ook de soms ingewikkelde zoektocht naar een passende verzekering.

Hoeveel spaarpotjes heb jij?

Ik heb een aantal artikelen geschreven over budgetteren. De basis van een goed budget is weten wat er binnenkomt en weten wat er uit gaat. En daar hoort bij dat je reserveert voor geplande of te verwachten uitgaven.

Sommige collega-bloggers hebben een hele rij spaarpotjes voor verschillende doelen. Ik hanteer een ander systeem: het EPS.

De lijfrente van schoonmoeder en de meneer van de ABN

Mijn schoonmoeder heeft een pensioengat waar de hele Randstad in past. Gelukkig heeft ze bij toeval jaren geleden een lijfrente afgesloten om toch ‘iets’ te regelen voor later. Ze heeft keurig maandelijks ingelegd en nu nadert de einddatum.

Er zijn heel wat dingen om rekening mee te houden zodra je lijfrente gaat uitkeren en de meneer van de ABN heeft me positief verrast.

Persoonlijk favoriete artikelen

Naast de artikelen die veel door anderen zijn gelezen, heb ik ook een paar blogs die mijn persoonlijke favorieten zijn. Soms komt dat doordat ik zelf iets nieuws ontdekt had waar ik enthousiast over ben, soms omdat het over onze persoonlijke plannen gaat die ik via een blog deel. Deze drie artikelen horen in dit rijtje thuis

N26: Een nieuwe internetbank

Dit is een van mijn persoonlijke ontdekkingen van het afgelopen jaar. Er verschijnen regelmatig nieuwe financiële producten op de markt en je kunt niet alles persoonlijk uitproberen. Dat heb ik met deze bank wel gedaan en ik ben er echt heel enthousiast over. Het helpt natuurlijk dat de bank volledig gratis is (met gratis debit-card en pinpas). Maar de bankrekening met bijbehorende app werkt echt heel gebruiksvriendelijk. Ondanks dat de bank een Duitse bankvergunning heeft is de rekening in het dagelijkse betalingsverkeer heel goed te gebruiken.

Waarom je je bankrekening moet vergelijken

Voor dit artikel heb ik alle Nederlandse banken met elkaar vergeleken. Ik heb niet alleen naar de kosten gekeken, maar ook uitgezocht hoe het contact met de bank verloopt. Daarom had wat vragen bedacht en iedere bank gebeld als potentiële klant. Niet iedere bankmedewerker heeft even veel parate kennis; de nieuwkomers op deze markt doen het overigens verrassend goed! Samengevat: de grootbanken komen hier niet als winnaar uit de bus, maar dat had ik ook niet verwacht. Of het de moeite van het overstappen waard is, laat ik aan jou over.

5 op reis

Lezers die mijn blog al wat langer volgen, weten het inmiddels al. We hebben plannen om met ons gezin naar het buitenland te verhuizen. En het wordt geen Lommel in België, maar Suriname.

We willen ons leven een beetje anders inrichten, meer tijd met elkaar doorbrengen en minder tijd aan werken besteden. Dat lijkt makkelijker te lukken in het buitenland. Vorig jaar zijn we drie maanden op proef geëmigreerd om uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn. Inmiddels zijn we druk bezig met de verschillende voorbereidingen en hebben we ons voorgenomen om in de loop van 2020 te verhuizen. Dit artikel vormt een beetje de inleiding tot dit persoonlijk avontuur. Ik zal daar in de komende periode echt nog wel eens een artikeltje over schrijven.

Meer lezen?

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.